Park Assist Plus i parkiranje na daljinu u novom Tiguanu

Detalji o potpori upravljanja pri parkiranju

Park Assist Plus Vaš

Volkswagen s opcijskom podrškom pri parkiranju "Park Assist Plus" neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umjesto vas. ¹ Ako je brzina manja od 40 km/h, Park Assist Plus uvijek će tražiti prikladna bočna parkirna mjesta, a ako je brzina manja od 20 km/h, tražit će i okomita parkirna mjesta. Kada ste odabrali jedno od pronađenih parkirnih mjesta, započnite postupak parkiranja. Park Assist Plus izvršit će odgovarajući manevar parkiranja umjesto vas, preuzet će upravljanje te pritiskanje papučice gasa i kočnice¹ ², a vi ćete samo morati nadzirati postupak parkiranja i eventualno izvršiti regulaciju.   

Ali Park Assist Plus može i više od toga. On također omogućuje izlazak iz bočnih parkirnih mjesta. U slučaju neuspješno izvršenog postupka parkiranja može vam pomoći tako što će uspješno završiti postupak umjesto vas.¹² 

Funkcija memorije za podršku pri parkiranju

Podrška pri parkiranju može se opcijski proširiti funkcijom memorije. Tada ćete svom Volkswagenu moći prenijeti potpuno individualne manevre parkiranja. Primjerice za parkiranje ispod nadstrešnice ili u garaži. Pritom svoj Volkswagen morate parkirati samo jednom i pohraniti postupak parkiranja. Potom će vaš Volkswagen samostalno ponavljati naučeni manevar parkiranja koliko god puta želite, a vi ćete samo morati nadzirati postupak.¹²Pritom možete prilagoditi i pohraniti do pet manevara parkiranja.  

Park Assist Pro

Park Assist Pro ne donosi samo prednosti sistema Park Assist Plus, već omogućava i upravljanje postupcima ulaska i izlaska iz parkirnog mjesta s vašeg smartphonea. Za to morate samo instalirati aplikaciju Park Assist Pro na svoj smartphone. ³ Ako je vaš Volkswagen pronašao prikladno parkirno mjesto, možete izaći iz njega i pokrenuti postupak ulaska u parkirno mjesto izvana putem smartphonea.¹ Svojim vozilom možete također izaći iz parkirnog mjesta putem daljinskog upravljanja, a pri ulasku u vozilo više se ne morate gurati u uska parkirna mjesta.¹

U okviru granica sustava.

Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Za parkiranje na daljinsko upravljanje pomoću sustava Park Assist Pro morate skinuti aplikaciju "VW Park Assist Pro" društva Volkswagen AG. Prije prve upotrebe morate prihvatiti uvjete korištenja aplikacije. Aplikacija je namijenjena za iOS uređaje (od verzije iOS 15; iPhone 6s ili noviji). Pri upotrebi s drugim krajnjim uređajima, osobito Android uređajima, ovisno o operativnom sustavu i modelu mobilnog krajnjeg uređaja može doći do ograničenja tijekom uspostavljanja bluetooth veze ili do ograničenja stabilnosti veze. U tim se slučajevima manevar parkiranja ne može izvršiti na daljinsko upravljanje ili će se on prekinuti. Dodatne informacije o aplikaciji pronaći ćete ovdje: https://apps.apple.com/de/app/vw/id1515103231; https://play.google.com/store/apps/details?id=de.volkswagen.pap

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Novi Tiguan

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim