Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

17.11.2021 Novi Volkswagen T-Roc

Svjetska premijera novog modela T-Roc: uz svjež dizajn, inovativne sisteme podrške i brojne digitalne usluge, Volkswagen nastavlja priču o uspjehu svog kompaktnog crossover modela. Izoštren vanjski izgled definira neusporediv izgled novih modela T-Roc, T-Roc R1 i T-Roc Cabrio. Unutrašnjost je obogaćena visokokvalitetnim materijalima, redizajniranim zaslonom infotainment sistema te serijskim Digital Cockpitom. Inovativna tehnologija iz vozila više klase od sada je integrirana u porodici kompaktnih SUV modela i to u obliku svjetala IQ.Light, matrix LED glavnih svjetala i sistema podrške IQ.Drive uz sistem Travel Assist, kao i prediktivnu automatsku regulaciju razmaka (ACC). Volkswagen time čini veliki korak prema postajanju softverski orijentiranog pružatelja usluga mobilnosti u okviru svoje strategije ACCELERATE.

Zbog kombinacije progresivnog izgleda, sportskih performansi i jedinstvene svestranosti, T-Roc je postao popularno, najprodavanije vozilo u posljednje četiri godine. Bez direktnog prethodnika, preko noći je postao ključni stub proizvodnog programa firme Volkswagen. Od uvođenja na tržište 2017. godine, prodano je više od milion primjeraka ovog kompaktnog SUV vozila. Od kraja 2019. godine, ponuda modela uključuje i izuzetno sportski T-Roc R1. Od proljeća 2020. godine, model T-Roc Cabrio ujedinio je snage SUV vozila s opcijom vožnje sa spuštenim krovom.

Profinjena unutrašnjost, izoštren vanjski dizajn

Uz površinu s podlogom od pjene i prepoznatljive prošive, nova instrumentna ploča donosi moderne i vrhunske istaknute detalje dizajna u unutrašnjost novog modela T-Roc. Display infotainment sistema sada je dizajniran kao tablet te je smješten na instrumentnoj ploči u vidnom polju uz kombinirani instrument iza upravljača. Zavisno od opreme, display infotainment sistema ima dimenzije od 8,0'' ili 9,2''. Kompaktni SUV serijski dolazi s digitalnim kombiniranim instrumentom koji je opcionalno dostupan do veličine od 10,25'' kao Digital Cockpit Pro. Multifunkcionalni upravljač također je dio serijske opreme, a krasi ga novi dizajn koji pridonosi intuitivnom upravljanju vozilom.

Obloge vrata od visokokvalitetne tkanine sada su dio serijske opreme. U linijama opreme Style i R-Line obloge vrata i nasloni za ruke presvučeni su umjetnom kožom te ih krase dizajnerski prošivi, kao i naslone za glavu. Još jedan detalj linije opreme Style središnji su paneli udobnih sjedala od tkanine ArtVelours. U kombinaciji s opremom R-Line, opcionalno su dostupna vrhunska sportska sjedala za vozača i suvozača (ranije samo za T-Roc R1), kao i presvlake od napa kože.

Vanjske linije novog modela T-Roc sada su izoštrene i čine njegov nedvojbeni crossover dizajn još upečatljivijim. LED glavna svjetla i zatamnjena stražnja svjetla dio su serijske opreme. IQ LIGHT s matrix LED glavnim svjetlima i osvijetljenim letvicama rešetke hladnjaka, kao i grupa stražnjih svjetla nove grafičke strukture s dinamičnim žmigavcima, dostupni su na zahtjev. Pet novih boja laka karoserije i novo dizajnirani 17'' i 19' aluminijumski točkovi pružaju kupcu još više mogućnosti za individualizaciju svog vozila.

Nove razine povezivosti i digitalizacije

Novi T-Roc serijski je opremljen naprednim sistemima podrške kao što su sistem nadzora okoline (Front Assist) i podrška zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist). Pri tome, novi IQ.DRIVE Travel Assist i prediktivna automatska regulacija razmaka pružaju podršku pri upravljanju, kočenju i ubrzanju pri brzinama do 210 km/h. Integracijom signala prednje kamere te GPS podataka i podataka karte, sistem upravljanja vozilom može uključivati lokalne podatke o ograničenju brzine, oznake za kraj naselja, križanja i kružne tokove.

Novi T-Roc opremljen je trećom generacijom MIB3 (Modular Infotainment Toolkit), što omogućuje upotrebu čitavog niza online funkcija i usluga. Usluge We Connect Plus mogu se godinu dana besplatno koristiti širom Evrope kao dio standardnog paketa. To znači da su dostupni online upravljanje govornim naredbama normalnim govorom kao i streaming usluge. Funkcije Apple CarPlayTM i Android AutoTM također se po želji mogu bežično integrisati u sistem upravljanja putem aplikacije Connect Wireless.

Opcijski su dostupni učinkoviti TSI i TDI motori, automatizirani 7-stepeni mjenjač s dvije spojke DSG i 4MOTION

U raznolikom portfelju pogonskih sistema novog modela T-Roc možete birati između tri TSI i dva TDI motora. Zavisno od odabranog pogona, prednju osovinu pogoni 6-stepeni ručni mjenjač ili automatizirani 7-stepeni mjenjač s dvije spojke DSG. Maksimalna izlazna snaga1,0-litrenog TSI motora s 3 cilindra je 81 kW (110 KS)2. Pogoni s 4 cilindra razvijaju 110 kW (150 KS) u 1,5-litrenim TSI3/4 motorima i 140 kW (190 KS) u 2,0-litrenim TSI5 motorima. Ponuda je zaokružena s dva 2,0-litrena TDI motora s 4 cilindra izlazne snage 85 kW (115 KS)6 i 110 kW (150 KS)7. Kao alternativa pogonu na prednje točkove, vrhunski prijenos snage osigurava pogon na sve točkove 4MOTION u kombinaciji s dizelskim motorom od 110 kW (150 KS)8. 2,0-litreni TSI motor snage 140 kW (190 KS)5 serijski dolazi u kombinaciji s pogonom 4MOTION.

Dostupan u osnovnoj verziji te tri dodatne unaprijed konfigurisane linije opreme

T-Roc je sada još lakše prilagoditi vlastitom ukusu, zahvaljujući reorganizaciji linija opreme. Uz osnovnu T-Roc verziju, kompaktni je SUV širom Evrope dostupan u novo konfigurisanim verzijama Life, Style i R-Line. Linija opreme Style ističe se karoserijom u dvije boje, dodatnim kromiranim elementima, pozadinskim osvjetljenjem i udobnim sjedalima u unutrašnjosti. Vanjski dizajn linije opreme R- Line sada se još više temelji na vrhunskom modelu T-Roc R1. Jedinstven karakter odražava se na mnogo načina, kao primjerice u upadljivom, sportskom dizajnu branika i multifunkcionalnom sportskom upravljaču s dodirnim elementima za rukovanje. Pri tome, novi T-Roc u kombinaciji s linijom opreme R-Line ima i sportski paket koji uključuje odabir profila vožnje, progresivni upravljač i sportski vozni postroj. Povrh toga, kupci se mogu odlučiti za Black Style paket dizajna u kombinaciji s linijama opreme Style i R-Line. Njegovi vanjski i unutrašnji crni elementi dizajna stvaraju suptilan sportski izgled.

Novi T-Roc R1: svestrane performanse

Sa svojim motorom s 4 cilindra snage 221 kW (300 KS)1, novi je T-Roc R1 najdinamičniji kompaktni SUV ove porodice modela. Tomu također pridonose serijski sportski vozni postroj i pogon na sve točkove 4MOTION. Pored karakterističnog zvuka, sportske su performanse i vizualno naglašene u unutrašnjosti i vanjskom izgledu specifičnom za model R. Novo dizajnirani sportski kožni upravljač ima dodirne elemente za rukovanje i za model specifičnu tipku R za direktan pristup odabiru profila vožnje.

Novi T-Roc Cabrio: užitak u vožnji, sloboda i želja za životom

Nova verzija modela T-Roc Cabrio sada više no ikad prenosi užitak u vožnji, slobodu i želju za životom. Kao crossover kabriolet, ovaj model objedinjuje robusnost SUV vozila i užitak kabrioleta. Novi T-Roc Cabrio ima električni, troslojni, meki krov od tkanine koji je moguće spustiti u manje od devet sekundi. Ovaj kabriolet s četiri sjedala dolazi uz linije opreme Style i R-Line. Kupci mogu birati između 1,0-litrenog TSI motora snage 81 kW (110 KS)9 i 1,5-litrenog TSI motora snage 110 kW (150 KS)10/11.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim