Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

22.7.2022 Volkswagen ID.5 zvanično predstavljen u BiH

Simbioza između SUV-a i coupéa

 

Nakon električnih modela ID.3 i ID.4, na tržište Bosne i Hercegovine stigao je i Volkswagena ID.5, prvi električni SUV coupé kojim se ulazi u potpuno novi tržišni segment.

Na regionalnoj konferenciji elektromobilnosti "ID.5 Driving Experience 2022" na Zlatiboru predstavljen je potpuno novi električni model Volkswagen ID.5 i čitav niz električnih modela iz Volkswagen grupacije. Ukupno 136 učesnika je za samo 6 dana prešlo 10.000 km bez emisije CO₂ uživajući u prelijepim pejzažima planina Zlatibor i Tara.

"Zadovoljstvo mi je predstaviti trećeg člana električne ID. porodice. U ponudi će biti tri izvedbe, a osnovni model nosi oznaku ID.5 Pro i dolazi sa elektromotorom snage 128 kW/174 KS. Volkswagen ID.5 predstavlja modernu simbiozu između SUV-a i coupéa. Udoban poput SUV-a, elegantan poput coupéa i održiv poput ID-a: novi ID.5 pokazuje smjer kojim ide Volkswagen", izjavio je Volkswagen brend menadžer Dino Bratović

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim