Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

16.3.2023 Svjetska premijera koncepta ID.2all:

Električno vozilo marke Volkswagen za manje od 25.000 eura

Marka Volkswagen nastavlja priču o uspjehu kompaktnih vozila u doba električne mobilnosti i nudi prvi pogled na potpuno električno Volkswagen vozilo koje košta manje od 25.000 eura - konceptno vozilo ID.2all. Prve činjenice: pogon na prednje točkove, doseg do 450 km, inovativne tehnološke karakteristike kao što su sistem podrške Travel Assist, svjetla IQ.LIGHT ili Planer rute za električna vozila te novi jezik dizajna marke Volkswagen. Serijski će se model temeljiti na platformi MEB Entry i jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026.

Thomas Schäfer, izvršni direktor marke Volkswagen osobna vozila: "Firmu transformiramo brzo i iz temelja s jasnim ciljem: pretvoriti marku Volkswagen u istinsku marku ljubavi. Model ID.2all demonstrira smjer koji smo odabrali za marku. Želimo se približiti kupcu i ponuditi vrhunsku tehnologiju u kombinaciji s fantastičnim dizajnom. Provodimo brzu transformaciju kako bismo električnu mobilnost omogućili velikom broju ljudi.

Volkswagen će serijski model ID.2all predstaviti 2025. na svim evropskim tržištima. Cilj je početna cijena manja od 25.000 eura.

Imelda Labbé, članica uprave marke odgovorna za prodaju, marketing i postprodaju: "Tipične vrline marke Volkswagen prenosimo u novi svijet mobilnosti: vrhunska kvaliteta i izrada, izvanredan softver i digitalne usluge s istinskom dodanom vrijednošću. Pritom je fokus uvijek na potrebama i zahtjevima naših kupaca."

Razvoj modela ID.2all temelji se na najnovijoj evolucijskoj fazi platforme modularnog električnog pogona (MEB). Kai Grünitz, član uprave odgovoran za tehnički razvoj: "Model ID.2all bit će prvo vozilo temeljeno na platformi MEB s pogonom na prednje točkove. Iskorištavamo veliku fleksibilnost naše platforme za modularni električni pogon (MEB), a s platformom MEB Entry postavit ćemo nove standarde u pogledu tehnologije i svakodnevne upotrebljivosti."

Uz poboljšanu platformu MEB Entry, model ID.2all opremljen je posebno učinkovitim pogonom, baterijom i tehnologijom punjenja. Ima snažan električni motor sa snagom od 166 kW/226 KS i imat će domet do 450 kilometara izračunat prema WLTP-u.

Volkswagen također ponovno stavlja veći fokus na dizajn. Andreas Mindt, rukovodilac odjela za dizajn marke Volkswagen putnička vozila: "Model ID.2all nudi pogled na novi jezik dizajna marke Volkswagen koji se temelji na tri stupa stabilnosti, dopadljivosti i entuzijazma."

Dizajn eksterijera: simpatičan izgled prednjeg dijela, naglašena dinamika i novi potpis C stubova
Jedan od elemenata novog jezika dizajna jest dizajn C stubova razvijen za prvi Golf. Model ID.2all prvo je vozilo marke Volkswagen s novom interpretacijom tog potpisa. Ostali elementi dizajna konceptualnog vozila uključuju karoseriju s jasnim i moćnim stavom na točkovima, simpatičan izgled prednjeg dijela, puno dinamike i bezvremensku eleganciju.

Dizajn interijera: prostran, kvalitetan izgled, intuitivno upravljanje
Interijer se također oslanja na jasan dizajn i odlikuju ga visokokvalitetni izgled, intuitivan infotainment sistem s klasičnom kontrolom glasnoće i odvojenim upravljačkim dijelom klima-uređaja. Prtljažnik nudi 490-1330 litara, vrijednost koja premašuje one u višim klasama vozila.

Ubrzana električna ofanziva: deset novih električnih modela do 2026.
Serijski model ID.2all jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026. Samo ove godine predstavit će novi ID.3², ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom³ i ID.7⁴. Nakon toga 2026. slijedi kompaktni električni SUV, a unatoč svim izazovima, Volkswagen radi i na električnom vozilu po cijeni nižoj od 20.000 eura. Time će firma imati najširu ponudu električnih vozila u usporedbi s konkurencijom, a namjerava ostvariti udio električnih vozila od 80 % u Evropi. Marka Volkswagen putnička vozila prethodno je svoje izračune temeljila na učešću od 70 %.

 

1 ID.2all - vozilo je konceptualno i nije dostupno za prodaju.
Novi ID.3² / ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom³ / ID.7⁴ - vozila su konceptna gotovo spremna za serijsku proizvodu i nisu dostupna za prodaju.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim