Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

24.5.2023 Nova tehnologija, više udobnosti: Volkswagen predstavlja novi Touareg

Volkswagen nadograđuje treću generaciju Touarega sa obimnim poboljšanjima: ovjes kao i prikaz i koncept upravljanja SUV-a veličine punog formata su revidirani, a prednji i zadnji dizajn su izoštreni. Posebno upečatljive karakteristike su novo razvijeni HD matrix farovi naprijed i LED zadnja svjetla, koja su realizovana kao svjetlosna traka. Prvi put u Njemačkoj uključuje crveno osvijetljeni Volkswagen logo. Predprodaja počinje sutra, u četvrtak 25. maja. Cijene počinju od 69.200 eura.

Imelda Labbé, članica Uprave Volkswagena za prodaju, marketing i postprodaju: "Novi Touareg impresionira vrhunskom kvalitetom i izvanrednom udobnošću. Još jednom smo sistematski implementirali želje naših kupaca u ovom modelu: izoštrili smo dizajn, integrisali osvijetljeni zadnji logo i učinili upravljanje još intuitivnijim. Također smo poboljšali karakteristike vožnje, čineći naš premium Volkswagen još boljim. Rezultat je pravi sveobuhvatni automobil koji će oduševiti na cesti, van nje i naravno kao vozilo za vuču prvoklasnih vozila. "Budućnost orijentisane tehnologije uvijek su svoj debi imale u Touaregu - znanje koje često koristi manja klase vozila. Kai Grünitz, član Uprave Volkswagena za razvoj: "Touareg je uvijek bio tehnološki pionir za nas, omogućavajući nam da nove razvoje prenesemo u druge modele brenda kao dio strategije odozgo prema dolje. I s novim Touaregom slijedimo isti pristup. To je prvi model Volkswagena koji se lansira sa novo razvijenim HD matrix farovima - jednim od najboljih sistema osvjetljenja na svijetu. Više od 38.000 interaktivnih LED projicira svjetlosni tepih tačno na voznu traku i osvjetljava put preciznije nego ikad prije. Uskoro ćemo ovaj HD matrica sistem osvjetljenja prenijeti na modele SUV klase manjih dimenzija."

Novi sistem osvjetljenja. Još jedna prednost novih opcionalnih IQ.LIGHT HD matrix farova je svjetlosni snop bez sjaja: ovaj kontinuirani glavni snop može se trajno ostaviti uključen izvan gradova jer interaktivni LED-ovi osiguravaju da područje maskiranja za suprotni saobraćaj i vozila koja voze ispred bude preciznije nego ikad prije.

Izražen dizajn. Novi premium SUV se može odmah prepoznati po novom prednjem i zadnjem dizajnu. Naprijed, jedinica formirana rešetkom hladnjaka, farovima i prednjim branikom dobila je novi izgled. Dizajn zadnjeg kraja također je oštriji: sada ima kontinuiranu horizontalnu LED traku za grupe svjetala za stop svjetla i uključuje Volkswagen logo koji je osvijetljen crveno. Po prvi put ova karakteristika uključena je na modelu Volkswagena u Njemačkoj. Ranije je osvijetljeni brend logo bio dozvoljen samo na tržištima poput Kine i SAD-a.

Sve u jednom - maksimalna udobnost putovanja i optimalne performanse. Volkswagen je poboljšao ovjes Touarega. Između ostalog, Touareg je sada standardno opremljen novim senzorom opterećenja krova koji je čvrsto integrisan sa elektronikom ovjesa. Ako se otkrije opterećenje krova, omogućava kontrolnom sistemu kao što je ESC (elektronska kontrola stabilnosti) da ranije interveniše kako bi se povećala stabilnost vožnje. Nasuprot tome, ako nema opterećenja krova, sistem omogućava još sportskije performanse. Ovisno o verziji, Touareg je dostupan sa inovativnim tehnologijama ovjesa poput aktivne kompenzacije nagiba (prilagodljivo trčanje) i upravljanja na sva četiri točka. To dodatno poboljšava dinamiku vožnje premium SUV-a.

Ažuriranje za unutrašnjost. Standardna oprema novog Touarega također uključuje Innovision Cockpit. Sastoji se od Digitalnog Cockpita i visokokvalitetnog infotainment sistema Discover Pro Max. Različite funkcije Innovision Cockpita, poput navigacije na nivou trake i visokokvalitetnih HD mapa, optimizirane su u novom modelu. Također je poboljšana standardna glasovna kontrola. USB-C konekcije sa kapacitetom punjenja od 45 vati (ranije 15 vati) omogućavaju značajno brže punjenje elektronskih uređaja poput pametnih telefona, tableta ili prijenosnih računara. Osim toga, na osnovu evaluacije povratnih informacija kupaca, kvalitet unutrašnjosti Touarega dodatno je poboljšan. Na primjer, obloge centralne konzole sada su mekše nego prije, pružajući dodatnu udobnost.

Efikasni sistemi pomoći u vožnji. Touareg je standardno opremljen velikim brojem sistema za udobnost i pomoć. Osim toga, dostupan je širok izbor opcionalnih sistema. To uključuje, između ostalog, sljedeće tehnologije • "Travel Assist"3 (pomoćna vožnja do maksimalne brzine) • "Park Assist Plus sa daljinskim upravljanjem" (putem aplikacije za automatsko vožnju u i iz parking prostora, vozač čak može kontrolisati postupak parkiranja izvan vozila), • "Trailer Assist" (za pomoćno manevrisanje sa prikolicom) • "Night Vision" (pomoć za noćne vožnje) Širok izbor pogonskih sklopova - kao benzin, dizel ili priključni hibrid. Novi Touareg će biti lansiran u pet verzija pogonskih sklopova. Osim turbo punjenog benzinskog motora, na raspolaganju su dva turbodizel motora i dva priključna hibrida. Svi visokoefikasni motori standardno su upareni sa 8-stepenim automatskim mjenjačem i stalnim pogonom na sva četiri točka 4MOTION.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim