Matrix HD glavna svjetla

Svjetlo tamo gdje ga stvarno trebate

Matrix HD glavna svjetla¹ neće se pobrinuti samo za bolju vidljivost noću nego će vam pružati podršku i tokom vožnje. U svakom glavnom svjetlu koristi se 19.000 LED dioda s mogućnošću pojedinačnog navođenja.

Tako vaš Volkswagen pri uključenim dugim svjetlima može npr. projicirati oznake na kolnik. One vam na autoputu olakšavaju vožnju kroz uske dijelove s radovima na cesti ili zadržavanje vozila na voznom traku.² Osim toga, matrix HD glavna svjetla poboljšavaju funkciju sistena Dynamic Light Assist. To znači da se iz vlastitog svjetlosnog snopa dugih svjetala mogu još preciznije isključiti drugi sudionici u prometu i prometni znakovi.² Kada pokrenete ili isključite svoje vozilo, matrix HD glavna svjetla pripremit će vam posebnu svjetlosnu animaciju.

Serijski za Touareg R-Line

U okviru ograničenja sistema

Navedene vrijednosti potrošnje i emisija prikupljene su prema zakonskim postupcima mjerenja (Uredba (EZ) br. 715/2007 u trenutačno važećoj verziji) u okviru tipskog odobrenja vozila na temelju WLTP postupka ispitivanja. Podaci se ne odnose na točno određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude, već služe isključivo za usporedbu različitih tipova vozila. Potrošnja i emisije CO₂ nekog vozila ne ovise samo o učinkovitom iskorištavanju goriva/struje nego i o stilu vožnje, dionici te drugim netehničkim čimbenicima. Drugačije vrijednosti potrošnje, emisija CO₂ i dosega moguće su zbog dodatne opreme i pribora (npr. gume, kuka za vuču, krovni nosač itd.) te zbog načina vožnje, brzine, upotrebe komfornih/sporednih trošila, vanjske temperature, broja suputnika, opterećenja, odabira profila vožnje, topografije itd. Ti čimbenici utječu na relevantne parametre vozila kao što su masa vozila, otpor kotrljanja guma i aerodinamika. Nameti na normiranu potrošnju (austr. NoVA) i oporezivi dodatak izračunavaju se prema emisijama CO₂ u g/km.  

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Novi Touareg

Novi Touareg

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim