Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Volkswagen originalni dijelovi® Die Original Batterie von Volkswagen

Volkswagen originalni dijelovi® Die Original Batterie von Volkswagen

Immer mehr Assistenzsysteme sorgen dafür, dass Sie komfortabler und umweltbewusster unterwegs sind. Die Voraussetzung: eine starke Starterbatterie, die Ihren Volkswagen zuverlässig mit genau der richtigen Menge an Energie versorgt.

Volkswagen Originalni akumulator

Vaš originalni akumulator isporučuje tačno onoliko energije koliko je potrebno vašem Volkswagen - za siguran početak čak i na hladnom. Za okolišno prihvatljive funkcije poput start-stop sistema, za više komfora putem pomoćnog grijanja, slušanja radija i svega ostalog što vaše putovanje čini još ugodnijim i ljepšim.

Potrošnja akumulatora

Vašu bateriju je potrebno povremeno zamijeniti.
Razlog: Tokom svakog pražnjenja na olovnim pločama akumulatora formiraju se kristali olovnog sulfata, koji trajno smanjuju strujni tok. Što se više kristala olovnog sulfata formira na površini ploče, manji je kapacitet baterije


 

Vrijeme za zamjenu?

Dug radni vijek, mnogo kratkih putovanja: kada je vrijeme za promjenu ovisi o mnogim faktorima. Općenito, trebali biste redovno provjeravati akumulator. Tako da uvijek možete računati na njegovu funkcionalnost.

Stvar eksperta.

Za vašu i sigurnost vašeg Volkswagena: zamjenu akumulatora prepustite školovanom servisnom osoblju. Uostalom, postoji mnogo toga za uzeti u obzir: kiselina iz akumulatora je vrlo korozivna, propušteni plinovi mogu eksplodirati, a pogrešan akumulator nanosi štetu vašem Volkswagenu.

Kako šteti pogrešan akumulator?

Mnogi Volkswageni imaju sistem upravljanja akumulatorima koji između ostalog, otkriva stanje akumulatora i reguliše energetsku ravnotežu vozila. Ovo funkcionira samo ako je akumulator precizno usklađen s vozilom i sistem ga pravilno prepozna pomoću koda. U suprotnom, baterija može biti nepotrebno pod stresom ili previše ispražnjena. To može rezultirati trajnim oštećenjima.

Volkswagen Originalni akumulator

Pouzdana energija i više snage putem natprosječnog sadržaja olova i visokokvalitetnih materijala: to je naš Volkswagen originalni starter akumulator. Originalni akumulator je najbolji za vaš Volkswagen.

Economy akumulator
Originalni akumulator olovo-kalcij
Originalni akumulator sa EFB memorijom
Originalni akumulator AGM
Economy akumulator
Originalni akumulator olovo-kalcij
Originalni akumulator sa EFB memorijom
Originalni akumulator AGM

Economy akumulator

Volkswagen Economy akumulator je isplativo rješenje za popravak vašeg Volkswagen modela od pete godine. S ovom baterijom vaš Volkswagen je spreman za rad u svim vremenskim i temperaturnim uvjetima bez funkcije start-stop.

Originalni akumulator olovo-kalcij

Maksimalna energija, visoka sigurnost hladnog starta, mala potrošnja vode i produženi radni vijek - Volkswagen originalni akumulator olovo-kalcij standardno se koristi u svim modelima koji nemaju start-stop sistem.

Originalni akumulator sa EFB memorijom

Vozite Volkswagen s automatskim start-stop? Originalna Volkswagen akumulator sa EFB memorijom sjaji sa visokom stabilnošću ciklusa i poboljšanom apsorpcijom punjenja - upravo je to prava stvar za česte pokrete motora.

Originalni akumulatorr AGM

Snažno pokretanje vašeg Volkswagena s povratom energije iz kočnice uspijeva s originalnom Volkswagenovom baterijom sa AGM skladištenjem energije. Ova netkana baterija pokriva najveće energetske potrebe modernih vozila i uvjerava je sa izuzetno dugim radnim vijekom.

Nivo energije na prvi pogled

Dobrog raspoloženja sa visokim nivoom kiseline.
Ako je akumulator u redu, možete pročitati njen indikator kiseline ako je napravljen nakon 2009.
Vidiš crni krug? To je dobar znak. Vidiš svijetložuti krug? Obratite se svom Volkswagen partneru.

Puna snaga za okoliš.

Učiniti nešto za okoliš? Mnogi Volkswagenovi modeli pomoći će vam pri tome sa svojim funkcijama kao što su sistem start-stop ili povrat energije kočenja.. Preduvjet za ove funkcije: jak akumulator.

 

Obnavljanje.

Kad ubrzate ili kočite, dio kinetičke energije vašeg Volkswagena normalno se gubi. Dio ove energije se oporavlja rekuperacijom: ona namjerno opterećuje generator (alternator) u ovoj fazi i na taj način opskrbljuje bateriju više energije. Generator pretvara kinetičku energiju u električnu energiju - poput diname za bicikle. U fazama ubrzanja, generator se slabo cilja i nema naprezanja. Razlog: Vozilo sada koristi energiju koju je akumulator prethodno pohranio. To štedi gorivo i emisije.

Start-Stopp-sistem.

Sistem start-stop automatski isključuje i ponovno uključuje motor kad stisnete ponovo kvačilo ili kočnicu tokom zaustavljanja. Ovo troši do 0,2 litara manje goriva na 100 km u gradu. Preduvjet: baterija koja je posebno otporna na ciklus kako bi bila efikasna čak i uz učestalo punjenje/pražnjenje.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim