Jer nitko ne voli biti zaslijepljen.

IQ. Light

Magnet za poglede: svačiju pažnju će privući karakteristični dizajn opcionalnih IQ. Light - LED Matrix glavnih svjetala vašeg modela Touareg. Pomoću Matrix tehnologije mogu se, uz osnovne funkcije kratkih i dugih svjetala, ciljano uključivati odnosno isključivati pojedinačni LED segmenti kako bi se stvorile brojne varijante raspodjele svjetla za razne situacije u vožnji.

Kamera će tokom vožnje s dugim svjetlima prepoznati vozila iz suprotnog smjera i vozila ispred. Određeni se LED segmenti navode tako da ćete moći trajno voziti s uključenim dugim svjetlima, a da pri tome ne zasljepljujete druge učesnike u prometu. Ako, primjerice, vozite prema prometnom znaku, segment koji osvjetljava znak smanjuje se tako da vas neće zaslijepiti refleksija s prometnog znaka.

Bez obzira na to vozite li u gradu, tokom večeri na brzoj cesti, pretičete drugo vozilo ili vozite autocestom pri lošim vremenskim uslovima: segmenti vaših IQ. Light - LED Matrix glavnih svjetala prilagodit će se u pogledu širine, dosega i jačine svjetla svakom stanju u prometu. Matrix tehnologija stoga omogućuje znatno bolje osvjetljavanje ceste te tako osigurava povećanu sigurnost i opuštenu vožnju - bez zasljepljivanja i ometajućih refleksija.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog BH programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene, uključujući PDV. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Leading the way. Touareg.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim