Touareg Spreman na sve.

100 % svladava uspone i dubinu vode od 580 milimetara.

I sve ostalo što slijedi.

Touareg je spreman - za sve što još slijedi, i daleko više od toga. On nalazi puteve kojih, u stvari, i nema i nastavlja kada drugi već moraju da odustanu. To je moguće zahvaljujući permanentnom pogonu na svim točkovima 4MOTION, koji omogućuje raspodjelu snage na sva četiri točka prema potrebi i na taj način obezbjeđuje optimalnu trakciju i napredovanje na gotovo svim podlogama.

Oduševljava već kod prvog susreta.

Dizajn.

Izrazito savremen: Novi dizajn prednjeg dijela sa istaknutom rešetkom hladnjaka ostavlja upadljiv utisak. Opcionalno integrisana bi-ksenonska glavna svjetla nastavljaju istaknuto pružanje linije i naglašavaju karakterističan prednji kraj vozila.

Galerija

Doživite Touareg iz raznih perspektiva.

Doživite Touareg iz raznih perspektiva.

Efikasnost

Slobodan hod

Jednostavno pustite da se kotrlja i štedite gorivo.

Sada ćete to moći doživjeti svaki dan: najdalje ćete stići ako pustite da stvari idu svojim tokom. Naime, funkcija slobodnog hoda koristi kinetičku energiju vašeg Volkswagena. Tako ćete na jednostavan i praktičan način uštedjeti čak pola litre goriva na 100 kilometara dionice.

BlueMotion tehnologija

Sa kraćim pritiskom na gas stiže se dalje. 

BlueMotion tehnologija ugrađena u svih šest V6 TDI tipova motora u modelu Touareg istovremeno povećava efikasnost i smanjuje potrošnju. Zbog toga je Volkswagen Touareg još atraktivniji za one koji žele da smanje troškove, a ne moraju da se odreknu agilnosti.

4MOTION

Ne gubite tlo pod nogama. 

Za njega put nema kraja: Touareg superiorno savladava i težak teren. Zahvaljujući permanentnom pogonu na svim točkovima imat ćete izvanrednu trakciju i na mokrom i na neravnom terenu.

 

Dizel motori

Dobro je što ne morate da podlegnete svakodnevici. 

Ostavite svakodnevicu iza sebe. Snažni i efikasni V6 TDI motori modela Touareg donose beskompromisno uživanje u vožnji. A sa snagom do 193 kW (262 KS) u vrhu su na svakom terenu.

 

Komfor

Unutrašnjost

U gradu, na selu ili na terenu, ambijent ostaje prijatan.

U divljini ćete također imati ugodno okruženje. Naime, unutrašnjost Touarega očarat će vas površinama ugodnim na dodir, elegantnim bojama i odabranim materijalima. Uživat ćete u luksuznom ambijentu - pogotovo kada vani postane neugodno.

Easy Open

Pri ruci kada su vam ruke „vezane“.

Svidjeće Vam se, naročito kada su Vam ruke zauzete: sa opcionalnim senzorskim sistemom za zaključavanje Easy Open poklopac prtljažnika se otvara jednim pokretom noge.

Klima-uređaj "Climatronic"

Obezbjedite sebi individualnu klimu za putovanje.

Previše toplo, previše hladno ili možda nešto između? Odrediti pravu temperaturu nije baš jednostavno, naročito ako ima više putnika. Sa serijskim 2-zonskim klima-uređajem "Climatronic" ovakve dileme pripadaju prošlosti. Za model Touareg na raspolaganju je i 4-zonski klima-uređaj koji se prilagođava individualnim zahtjevima putnika u zadnjem dijelu vozila.

Vazdušno oslanjanje

Čak i kada postane neravno, Vi sjedite udobno.

Opcionalno vazdušno oslanjanje modela Touareg udarnim rupama i neravninama na putu oduzima moć. Komforni sisterm, uključujući izbor profila vožnje prilagođava visinu karoserije odgovarajućim uslovima terena.

Kožna oprema "Cricket"

Igrajte na kartu bezvremenske elegancije.

Opcionalna oprema od kože "Cricket" pobrinut će se za premium izgled i osjet dodira u unutrašnjosti vozila. Već pri samom ulasku u vozilo primijetit ćete karakterističan miris kože. Tako ćete u svakoj vožnji uživati u neusporedivom osjećaju ekskluzivne opreme.

Sistemi podrške

Dinamična kontrola dugog svjetla "Dynamic Light Assist"

Vidite bolje bez zasljepljivanja drugih.

Dinamična kontrola dugog svjetla "Dynamic Light Assist" noću poboljšava vidljivost - Vama i drugim učesnicima u saobraćaju. Sistem omogućuje vožnju pod dugim svjetlom pri brzinama većim od 60 km/h.

Kamera za vožnju unazad "Rear View"

Zato što nemate oči i na leđima.

Opcionalna kamera za vožnju unazad "Rear View" omogućava uočavanje prepreka koje se nalaze iza vozila. Kamera ugrađena u zadnji dio vozila projektuje slike na ekran infotainment sistema. Na taj način je parkiranje znatno jednostavnije, a uočavanje prepreka još bolje.

 

 

ACC & Front Assist

Kada su ulice pune, Vi ste potpuno opušteni. 

Da li ponekad poželite pomagača koji bi umjesto Vas pod budnim okom pratio odvijanje saobraćaja ispred vozila? Sa opcionalnom automatskom kontrolom odstojanja ACC (do 250 km/h) i sistemom za nadzor prostora ispred vozila "Front Assist", uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji je sadržan u paketu putovat ćete opuštenije u okviru granica sistema.

Sistem za nadzor prostora oko vozila "Area View"

Četiri kamere prikazuju šta se događa oko vozila.

Zar ne bi bilo dobro kada biste prilikom uparkiravanja u živahnom centru grada ili prilikom manevrisanja u bespućima terena mogli jednim pogledom da obuhvatite prostor oko svog vozila? Takvu jednu mogućnost Vam pruža opcionalni nadzor prostora oko vozila "Area View" sa svoje četiri kamere.

Infotainment

DYNAUDIO Confidence

Nećete verovati svojim ušima.

Od sjajnog zvuka opcionalnog zvučnog sistema DYNAUDIO Confidence Vaši saputnici će uživati. Zahvaljujući preciznom usklađivanju 12 zvučnika doživjet ćete savršenstvo vrhunskog zvuka u cijeloj unutrašnjosti vozila.

Radio-navigacioni sistem "RNS 850"

Stignite do odredišta. Uz najbolju zabavu.

Kamo god vas put odvede - vožnju uljepšajte zabavom najbolje kvalitete. Budućem vozaču Touarega u tu svrhu je ekskluzivno na raspolaganju serijski radio-navigacijski sistem "RNS 850". Veliki dodirni display, rukovanje govornim naredbama, ugrađeni hard disk, DVD izmjenjivač... trebate li još nešto?

Priprema za mobilni telefon "Premium", uklj. Car-Net "Guide & Inform"

Sa rukama na upravljaču telefonirat ćete bezbjednije.

Ako želite, ostanite dostupni i dok vozite. Uz serijski priključak za telefon "Premium" ruke će Vam biti na upravljaču, a saobraćaj pod kontrolom.

R-Line

Pokažite šta sport označava u "Sport Utility Vehicle".

Paket R-Line "Exterieur"

Touareg je već u osnovi sportista. Sa opcionalnim paketom R-Line "Exterieur" njegov sportski izgled dobija još izražajniji i snažniji izraz.

Naglašava unutrašnje vrijednosti sportiste.

Paket R-Line "Interieur"

Touareg je već u osnovi sportista. Sa opcionalnim paketom R-Line "Interieur" njegov sportski izgled dobija još izražajniji i snažniji izraz.

Vaš sljedeći korak.

Ova stranica koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete.