Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Leading the way. Touareg.

SUV nove generacije.

Svojim samouvjerenim dizajnom ravnih linija Touareg pokazuje jedinstvenu karizmu. Po želji dostupne tehničke karakteristike poput elektromehaničke stabilizacije njihanja, IQ. Light - LED Matrix glavnih svjetala i Innovision Cockpita podižu udobnost, doživljaj vožnje i oduševljenje na novu razinu.

Svijet stilova

Što vas više privlači: definirani high-tech izgled, tople nijanse drveta i kože ili sportski detalji? Neovisno o tome za što se odlučili, s luksuznim linijama opreme "Elegance", "Atmosphere" ili R-Line dokazat ćete da imate stil.

Linija opreme "Elegance" Očekuje vas posebno ekskluzivna estetika.

Touareg "Elegance": spoj stilske elegancije i izvanrednog dizajna.

Linija opreme"Atmosphere" Razmazit će vaša osjetila.

Touareg "Atmosphere" ne radi nikakve kompromise u pogledu otmjenih materijala i izvanredne udobnosti.

Linija opreme "R-Line" Predstavlja se sa svoje markantne i dinamične strane.

Novi Touareg "R-Line" po prirodi se sportski suočava s izazovima. Ova karakterna osobina još je izraženija kod linije opreme "R-Line" - iznutra i izvana.

Novi Touareg: 360 stepeni

Dizajn

Touareg postavlja nova mjerila svojim istaknutim i vizionarskim dizajnom. U unutrašnjosti oduševljava brojnim individualnim mogućnostima za oblikovanje

Eksterijer

Eksterijer
Isprobajte nove puteve.

Stil u novom obliku: impresivan prednji dio vozila s izduženim poklopcem motora, atletski oblikovane bočne linije, markantna LED stražnja svjetla - novi Touareg objedinjuje SUV te eleganciju i dinamiku.

Saznajte više

IQ. Light

IQ. Light - LED Matrix glavna svjetla
Jer nitko ne volil biti zaslijepljen.

Osvjetljenje bez zasljepljivanja u gotovo svim situacijama: opcionalna IQ. Light - LED Matrix glavna svjetla s dinamičnom regulacijom dugih svjetala "Dynamic Light Assist" pobrinut će se za još svjetlije i bolje osvjetljenje vašeg puta, a da ono pri tome ne utječe na druge sudionike u prometu u vašem okruženju.

Saznajte više

 

"Black Style" paket

"Black Style" paket
Postavite markantne, crne akcente.

Pretvorite svoj Touareg "R-Line" u pravi magnet za poglede: s dizajnerskim paketom "Black Style" vanjski ćete dizajn svojeg vozila upotpuniti još većom izražajnošću.

Saznajte više

 

Panoramski krov

Panorammski podizni/pomični krov s panoramskim krovom straga
Savršen pogled na pustolovinu.

Opcionalni panoramski podizni/pomični krov s panoramskim krovom straga osigurava impresivan osjećaj prostranosti i ugodan svjetlosni ugođaj u unutrašnjosti vašeg Touarega. Svjež zrak, savršen pogled na nebo i osjećaj beskrajne slobode namještaju se komfornim pritiskom na tipku.

Saznajte više

 

Naplatci

Naplatci
Naplatci koji impresioniraju. Dizajn koji pokreće.

Touareg ima odgovarajuće naplatke za svačiji ukus: od dinamično-sportskih do stilski-elegantnih - naplatci se savršeno uklapaju u vanjski dizajn vozila i pridonose impresivnom nastupu vašeg Touarega.

Saznajte više

 

Dekorativni elementi

Dekorativni elementi
Koji vam se dekorativni elementi sviđaju?

Na atmosferu u unutrašnjosti vašeg Touarega uveliko utiču dekorativni elementi u unutrašnjosti. Po želji možete birati između različitih linija opreme koje će u unutrašnjost vašeg vozila unijeti još veću razinu individualnosti i osobnosti.

Saznajte više

 

Innovision Cockpit.

Innovision Cockpit ubraja se u među istaknute karakteristike Touarega. Široki, zakrivljeni zaslon s briljantnim prikazima nudi jedinstvenu usmjerenost prema vozaču i intuitivni koncept rukovanja bez prekidača. Raskomotite se u cockpitu budućnosti: opcionalno će vozač Touarega sjediti pred velikim, zakrivljenim ekranom i rukovati digitalnim prikazima dodirom, gestama ili govornim naredbama.

Saznajte više

Start Video
Discover Premium
Digital Cockpit
Head-up-ekran
Discover Premium
Digital Cockpit
Head-up-ekran

Discover Premium
Uživajte u novoj dimenziji infotainment sistema.

Opcijonalnii navigacijski sistem "Discover Premium" prodire u nove dimenzije: s golemim, dodirnim ekranom od 38 cm može prikazati više informacija te korisniku ponuditi iznimnu svestranost funkcija.

Digital Cockpit
Vidite samo one informacije koje želite vidjeti.

Opcionalnii digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit može vam prikazati više informacija od brzine, brojača okretaja i razine goriva u spremniku - individualno si možete sastaviti informacije u skladu sa svojim željama. Veliki ekran i inovativne funkcije dat će vam bolju preglednost nego ikada.

Head-up ekran
Vaš će pogled ostati na cesti.

Vaš će pogled ostati na cesti, a svejedno ćete vidjeti važne informacije o vozilu. Naime, opcijonalni Head-up ekran projicira prikaz brzine te napomene navigacijskog sistema i sistema podrške za vozača na vjetrobransko staklo.

Udobnost

Očekujte udobnost na visokoj razini. U Touaregu ćete postati vladarom ceste, a također će vas oduševiti golema količina prostora, praktična oprema i inovativna tehnika za iznimnu svakodnevnu praktičnost.

Koncept prostora

Koncept prostora
Otkrijte potpuno nove prostore.

Vi i vaši saputnici osjećat ćete se izvrsno jer Touareg objedinjuje luksuzan dizajn i iznimnu funkcionalnost. Veliki utovarni prostor i električni poklopac prtljažnika omogućuje iznimnu fleksibilnost s vrlo visokom razinom udobnosti za sve vaše pothvate.

Saznajte više

Ambijentalno osvjetljenje

Ambijentalno osvjetljenje
Uronite unutrašnjost u svoju omiljenu boju.

Kada padne mrak u Touaregu će zaživjeti posebno ugodna atmosfera. Razlog tomu su bijelo i opcionalno višebojne ambijentalno osvjetljenje. S 30 boja vozit ćete uvijek u onomu svjetlosnom ugođaju koji vam u tom trenutku odgovara.

Saznajte više

 

Sjedalo ergoComfort

Sjedalo ergoComfort
18 načina za opuštanje.

Uživajte u doživljaju wellnessa tokom vožnje. Opcionalno sjedalo ergoComfort za vozača i suvozača opcionalno možete opremiti funkcijom masaže. Razni će programi pomoći olakšati napetost u vašim leđima. Ostanite u formi čak i nakon nekoliko sati provedenih za kolom upravljača.

Saznajte više

 

Pomoć pri zatvaranju vrata

Pomoć pri zatvaranju vrata
Odzvonilo je lupanju vratima.

Na uskim parkirnim mjestima ne možete uvijek uzeti dovoljan zamah kako biste sigurno zatvorili vrata vozila. S opcionalnom pomoći pri zatvaranju vrata više nije potrebna velika snaga jer se vrata automatski povlače i zatvaraju kada su pritvorena.

Saznajte više

 

Climatronic

Klima-uređaj "Air Care Climatronic"
Jer svako doživljava temperaturu na svoj način.

Koja je vaša idealna temperatura? Vozač i suvozač mogu zasebno provesti svoja namještanja na serijskom klima-uređaju "Air Care Climatronic" s antialergijskim filterom. Opcionalni 4-zonski klima-uređaj "Climatronic" obraća pozornost i na različite potrebe saputnika u stražnjem dijelu vozila.

Saznajte više

 

Easy Open i Easy Close

Easy Open i Easy Close
Otvara vam sasvim nove mogućnosti.

Pune su vam ruke? Opcionalna funkcija "Easy Open" omogućuje vam otvaranje poklopca prtljažnika, a da pri tome ništa ne morate ispustiti iz ruku. Zahvaljujući funkciji "Easy Close" trebat ćete samo pritisnuti na tipku kako biste zatvorili poklopac prtljažnika.

Saznajte više

 

Start Video

Sistemi podrške

Touareg oduševljava i u pogledu tehnike. Naime, on će vas iznenaditi svojim inovativnim sistemima podrške za vozača, a velik dio njih prvi je put integriran u jedno vozilo marke Volkswagen.

Sistemi podrške

Podrška svjetlima za noćnu vožnju

Natrag

Vidite sve što se krije u tami.

Termovizijski uređaji vjerovatno su vam poznati iz špijunskih filmova. I sada ćete jedan imati u svom vozilu. Zrake opcionalne podrške svjetlima za noćnu vožnju modela mogu vam u cockpitu prikazati toplinsku sliku okruženja s ljudima i životinjama.

Sistem proaktivne zaštite putnika

Natrag

Tako ćete biti sigurni sa svih strana.

Kako bi zaštitio vas i vaše saputnike, opcionalni sistem proaktivne zaštite putnika može vas osigurati sa svih strana. Ako se prepozna opasnost od sudara, automatski će se provesti zaštitne mjere poput zatezanja pojaseva, uspravljanja sjedala te zatvaranja prozora i panoramskog krova.

Park Assist

Natrag

Parkiranje s osjećajem

Sistem "Park Assist" potpuno će vas opušteno manevrisati u željeno parkirno mjesto. Vi samo dodajete gas i kočite, a sistem u okviru svojih granica obavlja sve ostalo.

Podrška kod prometnog zastoja

Natrag

Podrška kod prometa s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

Opcionalna podrška kod prometnog zastoja može u okviru granica sistema rasteretiti vozača u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima te spriječiti sudare tokom zastoja.

ACC

Natrag

Automatska regulacija razmaka ACC s prediktivnom regulacijom brzine i sistemom za ograničenje brzine

Vozite uvijek na sigurnoj udaljenosti.
Jedan od najkorisnijih sistema podrške za vozača: opcionalna automatska regulacija razmaka ACC s prediktivnom regulacijom brzine. Vi određujete najveću brzinu, a sistem vam u okviru granica sistema pomaže osigurati da se ona ne prekorači. Pri tome se u okviru granica sistema automatski održava najmanji razmak od vozila ispred.

Podrška za raskrsnice

Natrag

Zato jer ne možete vidjeti iza ugla.

Nepregledni izlazi i raskrsnice prisiljavaju vozača da postupno "ispituje teren". Pomoću radarske tehnologije opcionalna podrška za raskrsnice u okviru granica sistemaa može takoreći pomoći da pogledate iza ugla. Tako vam sistem može pomoći pri pravovremenom prepoznavanju vozila ili pješaka na cesti.

Doživljaj vožnje

Bez obzira na to želite li voziti sportski ili se iskazati na terenu, nove tehnologije podarit će Touaregu iznimna vozna svojstva.

Start Video

Veća stabilnost i okretnost u jednom zahvaljujući upravljanju svim točkovima.

Upravljanje svim točkovima.

Kada se ne upravlja samo prednjim nego i stražnjim točkovima, moguć je manji promjer zaokreta. Ovom se tehnologijom, koja vozilo čini iznimno okretnim i povećava upravljačku stabilnost, sada također opcionalno možete koristiti u Touaregu.

Saznajte više

Tako će sve ostati gdje treba.

Elektromehanička aktivna stabilizacija njihanja.

Volite li sportski svladavati zavoje? Opcionalna elektromehanička, aktivna stabilizacija njihanja smanjuje bočni nagib i potrebu za podupravljanjem. Posljedica: impresivno dinamična vozna svojstva.

Saznajte više

Uvijek na pravoj visini.

Pneumatsko opružje

Kako biste mogli neprestano uživati u vožnji, svoj Touareg opcionalno možete opremiti komfornim pneumatskim ovjesom. Ono će prilagoditi visinu karoserije datom terenu.

Saznajte više

Savladajte i najzahtjevnije terene.

Offroad paket

S opcionalnim paketom Offroad vaš je Touareg spreman i za vožnje surovim terenom: od zaštite od udarca kamenčića sve do proširenog odabira profila vožnje, zahvaljujući čemu se može suvereno kretati na najrazličitijim terenima.

Saznajte više

Infotainment

U novom ste Touaregu optimalno umreženi. Uživajte u onoj zabavi koja se vama sviđa - po želji s izvanrednim surround zvukom. Radiouređajem, navigacijskim sistemom i funkcijama vozila djelomično ćete jednostavno rukovati gestama.

Always on
Navigacijski sistemi
Car-Net
Telefonija
Dynaudio
App-Connect & Media Control
Always on
Navigacijski sistemi
Car-Net
Telefonija
Dynaudio
App-Connect & Media Control

Always on
Neprestano dobra veza.

U Touaregu ste online. Fiksno integrisana eSIM kartica osigurava vam pristup internetu - a time i svijetu mobilnih usluga online Car-Net. Uvijek ćete raspolagati najnovijim informacijama i uživati u zabavnim sadržajima.

Navigacijski sistemi
Navigacija može biti tako komforna.

Serijski navigacijski sistem "Discover Pro" s velikim dodirnim ekranom prekrivenim staklom ispunit će svačije želje. Pri tome Touareg opcionalno nudi "Discover Premium" koji u kombinaciji s Digital Cockpitom, zakrivljenim ekranom usmjerenim prema vozaču i intuitivnim konceptom rukovanja u potpunosti digitalizira cockpit.

Car-Net
Umreženi svijet Car-Neta stoji vam na raspolaganju.

Mobilne usluge u vozilu uskoro će vam biti jednako neizostavne poput vašeg smartphonea. Digitalno umrežavanje poboljšava navigaciju i komunikaciju, pomaže vam uštedjeti vrijeme pomoću aktualnih informacija i po potrebi brzo doziva pomoć.

Telefonija
Olakšava vam komunikaciju.

Stanite na kraj neurednim kablovima u vozilu. Opcionalni interfejs za telefon "Business" isporučuje se sa snažnim prijemom i funkcijom induktivnog punjenja smarthphonea.

Dynaudio
Otkrijte cjelokupne svjetove zvuka tokom vožnje.

Najviši tonovi za Touareg. No i najdublji basovi. Opcionalno će vam saputnik biti fantastični 7.1 Dolby Surround zvuk marke DYNAUDIO, a on je sa 14 zvučnika savršeno usklađen s unutrašnjošću vozila.

App-Connect & Media Control
Postoje aplikacije za vaš Touareg.

U Touaregu možete svoj smartphone povezati s infotainment sistemom i koristiti se brojnim aplikacijama tokom vožnje zahvaljujući funkciji App-Connect. Volkswagen Media Control saputnicima omogućuje sudjelovanje pri odabiru programa preko njihovih mobilnih uređaja.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim