Izbornik
Zatvoriť meni
Zatvoriti

Konjske snage od kojih vas prolaze trnci

Buntovnik Golf GTI vraća se na cestu i ponovno plijeni veliku pažnju - a svi koji će ga voziti osjetit će još veći užitak u vožnji i još više trenutaka od kojih prolaze trnci.

Model Golf GTI odlikuju brojne karakteristike. Donosimo vam pregled prve tri:

Vanjski dizajn

Nudi vam sportsko elegantni nastup.

Više o vanjskom dizajnu

2.0 l TSI motor od 180 kW (245 KS)

Snažan. Sportski. Istreniran.

Više o tehnologiji

Unutrašnjost

Savršeno okruženje motosporta.

Više o unutrašnjosti

Vanjski dizajn

Vanjski dizajn

Nudi vam sportsko elegantni nastup

Ako se crvena linija proteže preko prednjeg dijela vozila i ako rešetka hladnjaka ima saćastu strukturu i crne otvore za zrak, znači da na natpisima vozila može biti ispisano samo jedno: GTI. Uska LED glavna svjetla, markantan i dinamičan branik te prošireni bočni pragovi sportskom karakteru ovog legendarnog vozila daju još veću ekspresivnost. Na stražnjem dijelu vozila nipošto ne smiju nedostajati krovni spojler i kromirani završetci ispušne cijevi, a LED stražnja svjetla zaokružit će taj jedinstveni izgled.

IQ.LIGHT

Posebna karakteristika vašeg Golfa GTI: IQ.LIGHT

Golf GTI već je serijski opremljen LED glavnim svjetlima koja se dinamično uvlače bočno u blatobrane, dok na stražnjem dijelu vozila dominiraju uska LED stražnja svjetla. Svoj Golf GTI možete opcionalno opremiti IQ.LIGHT svjetlima. Tada će vam put osvjetljavati izrazito jaka LED matrix glavna svjetla i regulacija dugih svjetala "Dynamic Light Assist". Osim toga, dio paketa su inovativni dinamični pokazivači smjera koji smjer skretanja prikazuju u obliku animirane svjetlosne trake.

Točkovi

Maratonac ili sprinter? Program točkova nudi vam oboje.

Ništa ne karakterizira bočni dizajn vozila tako dobro kao točkovi³. Dinamični aluminijumski točkovi, koji su vam dostupni serijski i opcionalni, impresivno naglašavaju sportsku narav Golfa GTI.

LED svjetla za maglu

Prave karakteristike za svladavanje lošeg vremena

Magla, obilne snježne padavine ili kiša? Opcionalna LED svjetla za maglu, koja su na 5 mjesta integrisana u saćastu strukturu i u branik, daju dodatnu svjetlost. Jednostavno ih uključite i svijet već izgleda potpuno drugačije. A vaš Golf GTI još markantnije.

Vanjsko ambijentalno osvjetljenje

On vas vidi dobro, a vi ćete ga lakše pronaći

S vanjskim ambijentalnim osvjetljenjem vaš Golf GTI već vas pozdravlja s vanjske strane: aktivirajte svoj ključ na radiosignal ili, ako ste opcionalno odabrali Keyless Access sa safe osiguračem, približite se vozilu i zasvijetlit će glavna i stražnja svjetla. Udubljenja u ručicama vrata i crvena traka u rešetci hladnjaka bit će osvijetljeni, a vaš Golf GTI zaželjet će vam dobrodošlicu projekcijom svjetla iz vanjskog ogledala na tlo.

Stvorite svoju sliku modela Golf GTI!

Tehnologija

Motor

Sportski, snažan i istreniran

Sa svojim 2,0 l TSI motorom ovaj kompaktan sportaš razvija impresivnu snagu od 180 kW (245 KS) kojom ćete postići ubrzanje od 0 do 100 km/h u samo 6,2 sekunde, a vaš automobil najveću brzinu od 250 km/h (regulirano). Tolika snaga ne donosi užitak samo na ravnim dionicama poput autoputa nego i na zavojitim brzim cestama. Ovdje će vam pri tome podršku pružiti blokada diferencijala prednje osovine (VAQ) koja će vaš Golf GTI stabilizirati u slučaju proklizavanja i vama pomoći zadržati kontrolu nad vozilom. 

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

Uštedite na mijenjanju stepena prijenosa, ne na zabavi

Uđite u vozilo i pritisnite papučicu gasa: automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG s novorazvijenom malom ručicom mjenjača pobrinut će se za užitak u vožnji bez prekida. Naime, njime ćete savršeno glatko mijenjati stepene prijenosa, a moći ćete čak i smanjiti svoju potrošnju goriva. Pritiskom na ručicu mjenjača jednostavno odaberite željeni stepen za vožnju koji će potom biti realiziran zahvaljujući električno spojenom "Shift-by-Wire" mjenjaču. Posebno praktičan kod zastoja: sistem će vam u kombinaciji s opcionalnom podrškom za vožnju "Travel Assist" pružiti podršku tokom kretanja i kočenja.

Blokada diferencijala prednje osovine (VAQ)

Slobodan put oštrim zavojima: Golf GTI s blokadom diferencijala prednje osovine

Volite oštre zavoje? Onda je Golf GTI pravi izbor za vas. On je, naime, između ostaloga opremljen blokadom diferencijala prednje osovine (VAQ) koja će vaš Golf GTI stabilizirati u slučaju proklizavanja. Tako ćete i kod sportskog načina vožnje zadržati bolju kontrolu nad vozilom.

Elektronička blokada diferencijala XDS+

Kako bi vam zavoji bili još zabavniji

Ko bi rekao da će za široki osmijeh na licu biti zaslužna teško izgovoriva elektronička blokada diferencijala XDS+? No u Golfu GTI događa se upravo to. Naime, XDS+ serijski osigurava bolju trakciju, a time i opušten osjećaj u zavojima. Tako primjerice jednostranim, preciznim povećanjem kočionog pritiska vožnja u zavojima postaje brža i preciznija s još više sportskih performansa. Nije ni čudo što će već puki pogled na dionicu punu zavoja izmamiti smiješak na lice.

Unutrašnjost

Unutrašnjost

Izvana: brz
Unutra: opušten

Za prepoznatljiv sportski karakter u unutrašnjosti modela GTI sve su komponente međusobno usklađene. To počinje s papučicama od plemenitog čelika te se nastavlja s dekorativnim umetcima i tipičnim ukrasnim šavovima pa sve do crne krovne obloge. Pritom će se LED ambijentalno osvjetljenje pobrinuti za svjetlosne akcente na pravim mjestima. A da je u cockpit već ušla digitalna budućnost, također se vidi na prvi pogled. Ovdje dominiraju displayi visoke rezolucije, a većinom funkcija poput radiouređaja, klima-uređaja i osvjetljenja može se rukovati preko klizača i površina osjetljivih na dodir. Na puki dodir prsta.

Innovision Cockpit

Sve se prilagođava vama

Digital Cockpit Pro se u kombinaciji s opcionalnim navigacijskim sistemom "Discover Pro" može proširiti u Innovision Cockpit. To znači da su raspoloživa dva displaya veličine 25,4 cm (10") i  26,04 cm (10,25"). Na tako nastalom području displaya uz klasične sadržaje poput brojača okretaja, brzinomjera i brojača kilometara imate još jasniji i detaljniji pregled dodatnih korisnih podataka. Početnoj slici ekrana možete dodijeliti favorizirane funkcije uz pomoć svog smartphonea.

Golf GTI serijski je opremljen sistemom Digital Cockpit Pro.

Više o sistemu Digital Cockpit Pro

Premium sportska sjedala i oprema od kože

Naslonite se

U unutrašnjosti prevladava izgled GTI modela u svakom pogledu. Dok su prednja premium sportska sjedala presvučena dugovječnom tkaninom u dizajnu "Scale Paper", crveni akcenti tipični za GTI dizajn nalaze se i na kožnom upravljaču i na prednjim tekstilnim podnim prostirkama s usklađenim bojama.

Želite li dodatnu dozu elegancije? Kvalitetna i nježna, opcionalna oprema od kože "Vienna" pobrinut će se za ambijent vrhunske klase. Perforirani prirodni materijal u crnoj i Kristall sivoj boji krasi središnje dijelove sjedala i unutrašnje strane bočnih dijelova površine za sjedenje na prednjim premium sportskim sjedalima - a na njima kontrastni šav crvene boje tipične za GTI modele osobito jasno dolazi do izražaja.

Multifunkcionalni sportsk upravljač od kože, s rukovanjem na dodir i tipkama za mijenjanje stepena prijenosa

Jedan dodir intuitivniji

Klasični funkcijske tipke u cockpitu u Golfu GTI pretežno su ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete primjerice klima-uređajem "Air Care Climatronic" upravljati sasvim jednostavno i intuitivno preko tipki i klizača. I dodirnim multifunkcionalnim sportskim upravljačem od kože možete rukovati jednostavnim dodirom prsta. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik omogućen vam je pristup brojnim funkcijama. Haptički feedback u obliku blage vibracije potvrđuje svaki unos.

Head-up display

Tehnologija koja dopušta pogled prema naprijed

Zadržati najvažnije informacije u vidnom polju i istovremeno gledati cestu: to je velika prednost opcionalnog Head-up displaya u vašem Golfu. Jedan dio vjetrobranskog stakla postaje projekcijska površina na kojoj se prikazuju brzina, obavijesti sistema podrške za vozača ili navigacijske obavijesti. S projekcijske se površine informacije mogu vrlo dobro iščitati čak i kada ima protusvjetla. A ako vam display više ne treba, možete ga isključiti u svakom trenutku.

Dodatne informacije o Golfu GTI

Brojne mogućnosti individualizacije dodatno vam nude priliku da stvorite svoj Golf GTI.

Potrošnja: 7,4 - 8,4 l/100 km. Emisije CO2: 168 - 191 g/km.

2) U okviru granica sistema.

3) Naša su vozila serijski opremljena ljetnim gumama.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim